Om företaget

Om oss, en ingenjörsbyrå i Göteborg

Ingenjörsbyrå ZP Engineering AB är ett litet bolag med stor kompetens. Verksamheten startades i Alingsås 2007 men verkar numer i centrala Göteborg och är idag ca 15 medarbetare som arbetar med produktutveckling, produktionsutveckling och projektledning. Vår stora expertis finns inom kostnadsrationalisering där vi är nischade och vi arbetar för att etablera oss som det självklara valet rörande kostnadsrationalisering och kvalité. Vi har med denna profil under flera år varit verksamma inom fordonsindustrin och målet är att förse även andra branscher med den kompetens som vi har byggt upp inom bolaget. Det arbetssätt som vi har arbetat fram har visat sig vara ett vinnande koncept och vi tror att våra metoder är fullt applicerbara även inom andra områden.
Våra medarbetare kommer ifrån branschen och har varit verksamma inom bl.a. fordon- och flygindustrin, forskning, tillverknings- och produktionsindustrin.

Bolagets grundare

Bolaget grundades 2007 i Alingsås av Zoran Panovic som har en gedigen och mångårig erfarenhet av konstruktion och kvalitetsarbeten, främst inom plastkonstruktion. Han har uppskattningsvis 12000 CAD-timmar i CATIA, har varit uppdragsledare, inköpare och arbetat för underleverantörer mm. Han har efter sina år i branschen suttit på båda sidor av förhandlingsbordet, även internationellt, vilket tillsammans med hans erfarenhet gör honom till en stor tillgång, oavsett bransch.
För att verkligen veta vad kunden vill ha/behöver varvar Zoran sitt arbete med att driva ZPE med att arbeta ute hos kund. På så viss håller han sig ständigt uppdaterad av branschen och säkerställer att rätt kompetens finns inom bolaget.
Utöver att driva sin verksamhet är Zoran verksam inom musik och har ett brinnande intresse för dagens och morgondagens elbilsindustri.

Våra kunder och vår personal

Våra kunder är stora som små företag och våra uppdragsgivare finns i Sverige men vi ser positivt på samarbeten även utanför Sveriges gränser.
ZPE ställer höga krav på att våra medarbetare har rätt utbildning, erfarenhet eller kompetens för avsedd tjänst. Som regel anställer vi personal med högskole- eller civilingenjörsexamen, har genomfört en kvalificerad yrkesutbildning eller har passande gedigen och omfattande erfarenhet av tekniskt arbete. För att säkerställa att vi vidhåller hög kompetens utbildar vi våra medarbetare kontinuerlig efter egna eller kunders önskemål och krav.
ZPE tror på mångfald och siktar på att arbeta prestigelöst med kundens bästa som första prioritet.

Kollektivavtal och ISO-certifiering

ZPE har kollektivavtal med Almega som omfattar Svenska Teknik & Designföretagen.
Under 2014 blev företaget ISO certifierade enligt ISO 9001:2008 &  ISO 14001:2004. Under 2017 kommer ZPE genomföra ett arbete för att certifiera sig efter den nya standarden.

 

Nyheter
Kontakt